Καρκίνος 24

ενημέρωση για θέματα που αφορούν την νόσο

Χρειάζεσαι άμεση βοήθεια;

Οικονομική, ψυχολογική στήριξη; 

Κάντε κλικ εδώ:  Υποστηρικτικοί Φορείς

Καρκίνος του Προστάτη

Νέα τεχνολογία κατά του Προστατικού καρκίνου

E-mail Εκτύπωση

Νέα τεχνολογία κατά του Προστατικού καρκίνουΕρευνητές του Πανεπιστημίου Queen ανέπτυξαν μία νέα μέθοδο εξακρίβωσης της επιθετικότητας ενός προστατικού όγκου. Μέσω εργαστηριακών εξετάσεων είναι πλέον σε θέση να διαπιστώσουν με εξαιρετική ακρίβεια την απώλεια ή την ύπαρξη ενός ογκοκατασταλτικού γονιδίου που ονομάζεται PTEN.

Τι είναι τα ογκοκατασταλτικά γονίδια; Τα γονίδια είναι τμήματα του γενετικού υλικού ενός κυττάρου, του γνωστού DNA. Βάσει της δομής των διαφόρων γονιδίων και της έκφρασής τους, καθορίζεται η λειτουργία των κυττάρων.
Περισσότερα...

Καρκίνος του προστάτη και κληρονομικότητα

E-mail Εκτύπωση

Ο καρκίνος του προστάτη είναι μία από τις πλέον κοινές μορφές καρκίνου τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς περισσότεροι από Καρκίνος του προστάτη και κληρονομικότητα πλήττονται από αυτή κάθε χρόνο. Η ιδιάζουσα αυτή κακοήθης νεοπλασία είναι γνωστή για την κληρονομική της προδιάθεση εδώ και χρόνια στον ιατρικό κόσμο, αφού έχει παρατηρηθεί πως όσοι έχουν συγγενή που νόσησε σχετικά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο.

Περισσότερα...

Νέα αγωγή κατά επιθετικού προστατικού καρκίνου

E-mail Εκτύπωση

Νέα αγωγή κατά επιθετικού προστατικού καρκίνουΕλπίδες για την αντιμετώπιση μιας ιδιαίτερα επιθετικής μορφής καρκίνου στον προστάτη γέννησε έρευνα ιατρών του Καρκινικού Κέντρου Memorial Sloan-Kettering. Σύμφωνα με τη δημοσίευση τους, η οποία υπάρχει στο τελευταίο τεύχος του Lancet, κατόρθωσαν να συνθέσουν μία φαρμακευτική ουσία ικανή να αναστείλει την ανάπτυξη ενός τύπου προστατικού καρκίνου που δεν αντιμετωπίζεται με τις συμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις (castration-resistant prostate cancer - CRPC).

Περισσότερα...

Νέα τεχνική αντιμετωπίζει επιτυχώς την υποτροπή καρκίνου στον προστάτη!

E-mail Εκτύπωση

υποτροπή καρκίνου στον προστάτη!Στο 35ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Παρεμβατικής Ραδιολογίας ανακοινώθηκε η επιτυχής αντιμετώπιση επανεμφάνισης καρκίνου στον προστάτη με τη χρήση μιας νέου μεθόδου καυτηρίασης ή ψύξης του όγκου. Η τεχνική αυτή, που ονομάζεται καυτηρίαση ή ψύξη μαγνητικής αντήχησης, χρησιμοποιήθηκε σε ασθενείς με ιδιαίτερες περιστάσεις και περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές.

Περισσότερα...

Καρύδια Εναντίον Καρκίνου του Προστάτη!

E-mail Εκτύπωση

Καρύδια Εναντίον Καρκίνου του Προστάτη!Ομάδα αμερικανών διατροφολόγων ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημείας (American Chemical Society) στις 22 Μαρτίου πως η κατανάλωση καρυδιών ευεργετεί τον οργανισμό και τον ενισχύει στη μάχη του ενάντια στον καρκίνο του προστάτη.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2

You are here