Καρκίνος 24

ενημέρωση για θέματα που αφορούν την νόσο

Χρειάζεσαι άμεση βοήθεια;

Οικονομική, ψυχολογική στήριξη; 

Κάντε κλικ εδώ:  Υποστηρικτικοί Φορείς

Καρκίνος στο Πάγκρεας

Καρκίνος στο Πάγκρεας - Ορισμός, Συμπτώματα

E-mail Εκτύπωση

Ορισμός

Ο καρκίνος στο πάγκρεας αρχίζει από τους ιστούς του οργάνου. Το πάγκρεας βρίσκεται στην περιοχή της κοιλιάς. Οριζόντια, πίσω από το χαμηλότερο μέρος του στομαχιού. Δουλειά του είναι να εκκρίνει ένζυμα που βοηθούν στην πέψη και ορμόνες που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό.

Ο παγκρεατικός καρκίνος συνήθως εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα και είναι σπάνιο να ανιχνευθεί στα αρχικά του στάδια κάτι που έχει ως αποτέλεσμα αρκετούς θανάτους κάθε χρόνο. Τα συμπτώματα μπορεί να μην εμφανιστούν έως ότου είναι αρκετά εξαπλωμένος και η χειρουργική αφαίρεση είναι ανέφικτη.

Συμπτώματα

Όπως αναφέραμε τα συμπτώματα εμφανίζονται αρκετά αργά. Όταν εμφανιστούν συνήθως περιλαμβάνουν:

  • Επίμονο πόνο στο άνω μέρος της κοιλιάς ή/και της πλάτης
  • ίκτερο (ωχρότητα στο δέρμα και τα μάτια)
  • σκούρα ούρα
  • αποχρωματισμός κοπράνων
  • ανορεξία
  • εξάντληση
  • απώλεια βάρου
  • ναυτία, έμετος
  • αιφνίδια εμφάνιση διαβήτη
  • κατάθλιψη

Δείτε τον γιατρό σας όταν παρατηρήσετε ανεξήγητη απώλεια βάρους, πόνο στην περιοχή της κοιλιάς, ίκτερο ή άλλα σημάδια και συμπτώματα που σας ενοχλούν. Πολλές ασθένειες εκτός από τον καρκίνο μπορούν να προκαλέσουν τέτοιου είδους συμπτώματα. Έτσι ο γιατρός σας μπορεί να εξετάσει την αφορμή αυτών που αισθάνεστε.

Νέα πιθανή θεραπευτική τεχνική κατά του καρκίνου στο πάγκρεας

E-mail Εκτύπωση

Νέα πιθανή θεραπευτική τεχνική κατά του καρκίνου στο πάγκρεαςΜία νέα θεραπευτική προσέγγιση εναντίον καρκινικών όγκων που αναπτύσσεται από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κεντ τράβηξε πρόσφατα την προσοχή της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας. Η εν λόγω τεχνική μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε αγωγές εναντίον μιας σπάνιας αλλά και φονικής κακοήθους νεοπλασίας, του καρκίνου στο πάγκρεας.

Περισσότερα...

Σόδα και Καρκίνος του Παγκρέατος

E-mail Εκτύπωση

Σόδα και καρκίνος του παγκρέατοςΜελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention τον περασμένο μήνα συνδέει την κατανάλωση αναψυκτικών σόδας με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος. Μόλις δύο αναψυκτικά αυτού του είδους την εβδομάδα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας ως και 90%.

Περισσότερα...

Γιατί ο καρκίνος του παγκρέατος είναι τόσο δύσκολος να αντιμετωπιστεί;

E-mail Εκτύπωση

Γιατί ο καρκίνος του παγκρέατος είναι τόσο δύσκολος να αντιμετωπιστεί; Ερευνητές του Καρκινικού Κέντρου Moores υπό τον  A. M. Lowy του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ ανακάλυψαν έναν λόγο για τον οποίο ο καρκίνος του παγκρέατος αντιστέκεται τόσο σθεναρά στη δράση χημειοθεραπευτικών φαρμακευτικών ουσιών.

Περισσότερα...
You are here